Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα αντεπίθεση για να ανακαταλάβει τους τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ενισχύσεις που συγκεντρώνονταν εδώ και μέρες στα περίχωρα της πόλης «κατευθύνονται στη συνοικία Σαλαχεντίν, στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των ανταρτών και σε αρκετές συνοικίες μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες από την έναρξη της εξέγερσης», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, προσθέτοντας ότι «η έφοδος άρχισε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, η οργάνωση της αντιπολίτευσης που συντονίζει τις κινητοποιήσεις, ανέφεραν ότι μάχες διεξάγονται στην περιφέρεια της συνοικίας Σαλαχεντίν, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.

Η Γενική Επιτροπή της συριακής εξέγερσης, ένα ακόμη δίκτυο ακτιβιστών, έκανε λόγο για ενισχύσεις του στρατού στη Σαλαχεντίν «εν μέσω σφοδρών πυρών από βαρέα όπλα» και για μάχες μεταξύ κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Η έφοδος των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ πραγματοποιείται τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την έναρξη αυτού του νέου μετώπου στις 20 Ιουλίου, με το στρατό να έχει ανακτήσει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στην οποία σημειώθηκαν σφοδρές μάχες κυρίως στις συνοικίες που είναι εχθρικές στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης