«Το λιμάνι είναι και εμπορική «καρδιά» και πρέπει γίνει μια πόλη που θα είναι πρότυπο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες.
Στη συνάντηση της Πέμπτης συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη στάση που κράτησε ο δήμος, «διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου, δεν βγάζεις άκρη έτσι».
 
«Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Μώραλης, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης επισήμανε τη θετική στάση που ήδη έχει ο δήμος για το προσφυγικό, είπε ότι θα συνδράμει όπως και οι άλλοι δήμοι, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν.
Ανέφερε ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως αν έχουμε κακή εξέλιξη στο θέμα των βόρειων συνόρων μας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα άλλα λιμάνια της χώρας, ως υποδοχείς προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην μπλοκάρει ο Πειραιάς και το Λεκανοπέδιο, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που το άκουσε με θετική διάθεση ο πρωθυπουργός

Επιπλέον, όπως είπε, συζήτησαν για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, θέμα το οποίο, παρά τις διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης, ανέφεραν -όπως είπε- ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά με οφέλη για την πόλη.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στην πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι είναι μια μαύρη μέρα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τον Πειραιά, καθώς ένας εκ του πληρώματος, ο Κωνσταντίνος Πανανάς, είναι Πειραιώτης. «Αυτά είναι τα δύσκολα», είπε ο πρωθυπουργός, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης