Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα για τμήματα των ακτών της Λουϊζιάνας εκδόθηκαν αφότου η τροπική καταιγίδα «Ντέμπι» σχηματίστηκε χθες στο κεντρικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού.

Η Ντέμπι καλύπτει ήδη μεγάλο μέρος του ανατολικού Κόλπου και το επίκεντρό της βρίσκεται περίπου 354 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά των εκβολών του Μισισιπή. Έχει ανέμους 81 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί σταδιακά, πλησιάζοντας στην ισχύ ενός τυφώνα ως την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο κινείται αργά προς βορρά κι αναμένεται να στραφεί προς τα δυτικά την Κυριακή. Θα περάσει κοντά από τις ακτές της Λουϊζιάνας την Τρίτη και θα κινηθεί προς το Τέξας στα τέλη της εβδομάδας.

Η BP Plc, που αντλεί τις μεγαλύτερες ποσότητες αργού από τον Κόλπο, ανέφερε ότι θα διακόψει τις δραστηριότητές της σε επτά εξέδρες και επιτάχυνε την απομάκρυνση των εργαζομένων της από αυτές. Η Anadarko Petroleum Corp ήδη ανέστειλε την παραγωγή της και απομάκρυνε τους εργαζόμενους σε τέσσερις από τις οκτώ εξέδρες.

Η Ντέμπι ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις 8-15 εκατοστών στην Κόλπο του Μεξικού από τη νότια Λουϊζιάνα ως το Πάνχαντλ στη Φλόριδα, έως και 25 εκατ. κατά τόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Κόλπο του Μεξικού εξορύσσεται το 20% του πετρελαίου και το 6% του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης