Το υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε με ανακοίνωσή του, όσους Έλληνες πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αποστολή του πλοίου Estelle προς τη Λωρίδα της Γάζας να μην το κάνουν ώστε να μη διακινδυνεύσουν τη ζωή και την ασφάλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Δ. Κοδέλας και Ε. Διαμαντόπουλος, έχουν δηλώσει ότι θα είναι μεταξύ όσων θα επιβιβαστούν στο Estelle και θα πάνε στη Γάζα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η προτροπή του καθορίστηκε με βάση τρεις παράγοντες:

– πρώτον, τις θέσεις των Ηνωμένων Εθνών περί διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των επίσημων διαύλων,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– δεύτερον, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας,

– τρίτον, τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα.

Πέραν της προτροπής προς τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Β. Κασκαρέλης, στο πλαίσιο της μέριμνας του υπουργείου για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και έπειτα από εντολή του κ. Δ. Αβραμόπουλου συναντήθηκε την Τετάρτη με τον ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα Άριε Μέκελ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης