Σε διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Αίγυπτος για την ασφάλεια στο Σινά

Σε διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Αίγυπτος για την ασφάλεια στο Σινά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 19:49

Ένα νέο σχέδιο ασφαλείας προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος για να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της κατάστασης στη χερσόνησο του Σινά, όπου 16 αιγύπτιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Κυριακή, σε ενέδρα, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και το Ισραήλ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας συζητεί με τους Αιγύπτιους μια σειρά επιλογών για ανταλλαγή πληροφοριών με τον αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία στο Σινά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές συμπεριλαμβάνουν καταγεγραμμένες συνομιλίες ενόπλων σε κινητά τηλέφωνα και φωτογραφίες που ελήφθησαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και από δορυφόρους.

Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι επαφές αυτές έγιναν με το στρατό, τις υπηρεσίες πληροφοριών και την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μεταξύ, χθες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των στρατευμάτων για τη διατήρηση της ειρήνης στο Σινά, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 19:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα