Σε άμεσο κίνδυνο πολιτείες των ΗΠΑ

Σε άμεσο κίνδυνο πολιτείες των ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 20:25

Σε τυφώνα κατηγορίας 1 μετατράπηκε η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ» καθώς ενισχύθηκε σε ένταση και προσεγγίζει τις βόρειες ακτές του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

Οι αναφορές από το ειδικό αεροσκάφος παρατήρησης τυφώνων της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι η ανώτερη ένταση των ανέμων του «Ισαάκ» έχει ενισχυθεί στα 120 χλμ. την ώρα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο τυφώνας «Ισαάκ» αναμένεται να πλήξει και τη Νέα Ορλεάνη, όπως έκανε ο κυκλώνας Κατρίνα πριν από περίπου επτά χρόνια.

Ο Ομπάμα είχε επικρίνει την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου τότε προέδρου Μπους για τους χειρισμούς του αναφορικά με την έκτακτη κατάσταση. Το ότι, σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν ξεκινήσει για προεκλογική εκστρατεία αναφέρθηκε δημόσια στις σοβαρές επιπτώσεις, που ενδέχεται να έχει η καταιγίδα Ισαάκ στις νότιες Πολιτείες «ασφαλώς έχει τη σημασία του», τόνιζαν στο Reuters πολιτικοί παρατηρητές.                                                       

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 20:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα