Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του ιταλικού ναυπηγείου San Lorenzo ανήκει στην κατηγορία των mega-yacht και δικαιωματικά μπαίνει στην απαιτητική λίστα των κορυφαίων του είδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην διευθυντής της Azimut και νυν της San Lorenzo, Massimo Peroti, κατάφερε να αναδείξει και πάλι την ιταλική εταιρεία με ένα εντυπωσιακό σκάφος, το SL 104. Με μήκος 31,7 μέτρα, μεγάλες σκουρόχρωμες γυάλινες επιφάνειες, δυναμικές γραμμές, συνδυασμό λευκού χρώματος και ξύλου, το mega-yacht κλέβει την παράσταση με την πληθωρικότητά του. Η εργονομία είναι σε υψηλά επίπεδα, με τον ωφέλιμο χώρο τόσο στο πάνω κατάστρωμα όσο και στο πρυμναίο καθιστικό να προσφέρει κάθε άνεση στους επιβάτες. Το fly bridge εκτός από ελκυστικό στην εικόνα είναι και πρακτικό, καθώς προστατεύει σε συνθήκες βροχής. Ο κυβερνήτης έχει άμεση επαφή από τον εξωτερικό χώρο στο cock-pit, το οποίο, πέραν της φουτουριστικής σχεδίασης, περιλαμβάνει και πληθώρα οργάνων.

Το εσωτερικό είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (μίνιμαλ ή κλασικό), ανάλογα με τα γούστα του ενδιαφερόμενου. Το σαλόνι, τα μπάνια, οι τραπεζαρίες θυμίζουν περισσότερο βασιλική σουίτα ξενοδοχείου, με την πολυτέλεια να είναι διάχυτη σε κάθε σημείο. Στο κατώτερο τμήμα βρίσκονται τέσσερις καμπίνες, μία VIP, μία Master και δύο απλές.

Το SL 104 τροφοδοτείται από δύο turbo κινητήρες diesel, συνολικής απόδοσης 3.500 ίππων, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τους 29 κόμβους και την υπηρεσιακή ταχύτητα τους 25. Η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι στα 8.300 λίτρα καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης