Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκε στα ανοικτά του Μαρόκου, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής στην Ισπανία ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων του σε δημοσιογράφους ότι το σκάφος μετέφερε Αφρικανούς μετανάστες με προορισμό τις ισπανικές ακτές. Ήδη έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το νερό 17 ναυαγοί (14 άνδρες και τρεις γυναίκες), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε παραθαλάσσια πόλη του Μαρόκου (Αλουκέμας). Ένας από τους διασωθέντες τόνισε ότι πάνω στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 70 μετανάστες.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί νωρίτερα να πλέει 29 χλμ. από τις ακτές του Μαρόκου στη διάρκεια περιπολίας με εναέριο μέσο της ισπανικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» οι Αρχές της ευρωπαϊκής χώρας είχαν ειδοποιηθεί από συγγενή ενός εκ των επιβατών για το ταξίδι. Το αεροπλάνο έριξε μια φουσκωτή σχεδία, πάνω στην οποία έφθασαν κολυμπώντας ορισμένοι από τους επιβαίνοντες του σκάφους πριν το τελευταίο αρχίσει να βυθίζεται.

Εδώ και μερικά χρόνια παρατηρείται μείωση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα θαλάσσια σύνορα για να φθάσουν στην Ισπανία. Το 2008 13.425 άνθρωποι είχαν προσπαθήσει να προσεγγίσουν την ισπανική… «Γη της Επαγγελίας», αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες προέρχονται από το δυτικό τμήμα της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης