Τουλάχιστον τρείς ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί μετά από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο έπληξε με δύο πυραύλους το εν κινήσει αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Η επίθεση έλαβε χώρα στην πακιστανική περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Η περιοχή Νταταχέλ του Βορείου Ουαζιριστάν, αποτελεί προπύργιο πολλών οργανώσεων των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Και οι τρείς άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, ενώ το όχημά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η επιδρομή σημειώθηκε την επομένη των βίαιων διαδηλώσεων στη χώρα κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας. Στις ταραχές συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το Πακιστάν έχει διατυπώσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στη διεξαγωγή επιδρομών από μη επανδρωμένα τονίζοντας ότι αυξάνουν το αντι-αμερικανικό αίσθημα και προτρέπουν τον πληθυσμό να υποστηρίζει τους αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι οι αναγκαίες αυτές επιδρομές στοχεύουν εναντίον ανταρτών οι οποίοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης