Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στις επαρχίες Κουμαμότο και Οΐτα, με τον συνολικό αριθμό των κατοίκων που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους να ξεπερνά τους 68.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Αριστερά η επαρχία Οΐτα και δεξιά η Κουμαμότο)

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών ανέφερε ότι η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, με δεκάδες σπίτια να θάβονται κάτω από τόνους λάσπης και χώματος.

«Είδα μια γυναίκα μέσα στα αίματα να βγαίνει την τελευταία στιγμή από την πίσω πόρτα του σπιτιού της», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Μονάδες του Στρατού στις πληγείσες περιοχές

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι πληγέντες και να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων, το υπουργείο Άμυνας της ασιατικής χώρας έδωσε εντολή για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, την ίδια στιγμή που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την έλευση νέων ανεμοστρόβιλων στην ευρύτερη περιοχή.

Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και κατεστραμμένα σπίτια, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περιοχές που βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές και μεγάλες πλημμύρες.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Στο έλεος της βροχής η δυτική Ιαπωνία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012, 05:38

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης