Μοίρα ρωσικών πολεμικών πλοίων ξεκίνησε σήμερα από τη ναυτική βάση Σεβερομόρσκ στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό με κατεύθυνση τη Μεσόγειο, όπου σχεδιάζει να εισέλθει στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, όπως μεταδίδει ο κρατικός ραδιοσταθμός «Φωνή της Ρωσίας».

Επικαλούμενος ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Βόρειου Στόλου, ο ραδιοσταθμός αναφέρει ότι «η αποστολή γίνεται σύμφωνα με το σχέδιο μαχητικής προετοιμασίας και δεν σχετίζεται με την κατάσταση στη Συρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβαστι ο στολίσκος που θα σχηματιστεί στη Μεσόγειο θα αποτελείται από πλοία των ρωσικών Στόλων του Βόρειου Παγωμένου ωκεανού, της Βαλτικής θάλασσας και της Μαύρης θάλασσας, τα οποία καθ’ οδόν θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στον Ατλαντικό ωκεανό, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά την ίδια πηγή αναχώρησαν από το Βόρειο Παγωμένο ωκεανό το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανιένκο», τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Αλεξάντρ Οτρακόφσκι», «Γκεόργκι Πομπεντονόσετς» και «Κοντοπόγκα», τα οποία συνοδεύονται από τα βοηθητικά πλοία «Νικολάι Τσίκερ» και «Σεργκέι Όσιποφ».

Η «Φωνή της Ρωσίας» επισημαίνει ότι στα αποβατικά πλοία επιβαίνουν τμήματα πεζοναυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τις συριακές ακτές για ανανέωση των αποθεμάτων καυσίμων, νερού και τροφίμων θα προσεγγίσουν πλοία του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας, η τορπιλάκατος «Γιαροσλάφ Μούντρι» και το δεξαμενόπλοιο «Λένα».

Πηγή: express

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης