Κινεζικές επενδύσεις επιδιώκει η Κύπρος

Κινεζικές επενδύσεις επιδιώκει η Κύπρος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015, 08:12Η Κύπρος έχει τις πόρτες της ανοικτές σε κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν και να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη με την ευκαιρία του ταξιδιού του Προέδρου στην Κίνα και των σημαντικών επαφών που πραγματοποιεί, ο ΠτΔ τονίζει ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει ελκυστικά οφέλη και ευκαιρίες για κινεζικές εταιρείες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και τις μονάδες παραγωγής τους στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος, στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.
Είπε συγκεκριμένα ότι ευκαιρίες για Κινέζους επενδυτές υπάρχουν στους τομείς της ναυτιλίας, των λιμανιών, της ηλεκτρικής ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, στο τομέα της ενέργειας, στις μαρίνες, στα γήπεδα γκολφ, στη δημιουργία ιατρικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης, σε θεματικά πάρκα και άλλα.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο κινεζικός κρατικός κολοσσός COSCO Κίνα είναι μεταξύ των πολλών διεθνών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την απόκτηση μέρους των εργασιών στο λιμάνι της Λεμεσού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης.
Ο Πρόεδρος θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Πεκίνο στις 17 του μήνα, το οποίο διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ. Εξάλλου την επομένη θα παραστεί σε δεύτερο φόρουμ στη Σανγκάη το οποίο διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015, 08:15


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα