Τέσσερα μέλη μουσουλμανικής σέχτας, που ζούσαν σε υπόγειο καταφύγιο επί σχεδόν μία δεκαετία στο Ταταρστάν της Ρωσίας, κατηγορούνται για κακομεταχείριση παιδιών.

Η ρωσική αστυνομία ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα 27 παιδιά και 38 ενήλικες να ζουν σε κελιά σε οκταώροφο καταφύγιο που βρισκόταν στο υπόγειο ενός τριώροφου κτηρίου στην πόλη Καζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά από τα παιδιά της σέχτας είχαν γεννηθεί κάτω από τη γη και δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας, δεν είχαν πάει σχολείο, ούτε είχαν λάβει ιατρική φροντίδα μέχρι που εντοπίστηκαν από τις αρχές την 1η Αυγούστου.

Η σέχτα ιδρύθηκε από τον 83χρονο Φαϊζραχμάν Σατάροφ, που κήρυξε τον εαυτό του προφήτη και το καταφύγιο ανεξάρτητο ισλαμικό χαλιφάτο, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Σατάροφ ήταν σουνίτης ιερωμένος τη δεκαετία του 1970. Οι οπαδοί του ενθαρρύνονται να διαβάζουν τα γραπτά του, ενώ στους περισσότερους δεν επιτρεπόταν να βγαίνουν από το καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σέχτα και επεσήμαναν ότι θα την διαλύσουν αν συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της, όπως το να μην επιτρέπει στα μέλη της να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης