Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε κινηματογράφο που προέβαλε την πρεμιέρα της νέας ταινίας «Μπάτμαν» στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένοπλος που φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στο προάστιο Ορόρα της αμερικανικής πόλης στη διάρκεια μεταμεσονύκτιας προβολής της ταινίας «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή». Επίσης ο δράστης έριξε καπνογόνο ή δακρυγόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άρχισε σε μια μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας και οι αίθουσες που προέβαλαν την ταινία ήταν γεμάτες», δήλωσε στο Sky News η Μπρέντα Στιούαρτ από το τοπικό ραδιόφωνο ΚΟΑ.

«Οι άνθρωποι που ήταν εκεί μας λένε ότι νόμιζαν πως ήταν μέρος της ταινίας. Νόμιζαν ότι άκουγαν πυροτεχνήματα, δυνατούς θορύβους αλλά ξαφνικά είδαν σφαίρες», πρόσθεσε. «Οι αστυνομικοί μεταφέρουν τους τραυματίες με τα περιπολικά, δεν περιμένουν τα ασθενοφόρα».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει ένα άτομο, ενώ το NBC μεταδίδει ότι έχει εκκενωθεί η πολυκατοικία όπου διέμενε αφού έκανε λόγο για εκρηκτικά στο διαμέρισμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο CNN δήλωσε ότι είδε «έναν άντρα να ανεβαίνει τις σκάλες και να πυροβολεί αδιακρίτως».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης