Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, στο θέμα του αναπτυξιακού πακέτου 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και της δυνατότητας της από κοινού προστασίας των χωρών-μελών από την κρίση, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Ο καγκελάριος χαρακτήρισε τη Σύνοδο «σημαντικό και καθοριστικό βήμα», ενώ ως προς την έκδοση ευρωομολόγου ανέφερε πως μπορεί να μην είναι κάτι που θα εφαρμοστεί άμεσα, είναι όμως ένα μακροπρόθεσμο βήμα, που απαιτεί σοβαρή και αξιόπιστη συνεργασία και το οποίο, θα υπάρξει ενόσω ζει η κ. Μέρκελ, όπως ανέφερε χαριτολογώντας και παραπέμποντας στη σχετική δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πακέτο ανάπτυξης και απασχόλησης, όπως είπε, η Αυστρία έχει μεγάλα οφέλη, αφενός διότι θα μπορεί να διατηρήσει και μελλοντικά χαμηλό το ποσοστό ανεργίας (σσ το χαμηλότερο στην ΕΕ) και αφετέρου διότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στις εξαγωγές της, αφού θα τονώσει την αγοραστική δύναμη των άλλων χωρών.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης