Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, μπορεί να παραδώσει στη Συρία με αεροσκάφος cargo τα στρατιωτικά ελικόπτερα και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που απέτυχε την περασμένη εβδομάδα να μεταφέρει δια θαλάσσης, δήλωσε σήμερα μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Τρία ελικόπτερα Mi-25 και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα μπορούσαν εύκολα να παραδοθούν στη Συρία με αερομεταφορά», ανέφερε η πηγή αυτή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Η Ρωσία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τη Δαμασκό, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την αντοχή μας στην πίεση της Δύσης που θέλει να σταματήσουμε την στρατιωτική συνεργασία μας με τη Συρία», παρατήρησε αυτή η πηγή, προσθέτοντας ότι μια απόφαση θα ληφθεί σύντομα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το φορτηγό πλοίο MV Alaed, που εκμεταλλεύεται ένα Ρώσος πλοιοκτήτης αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του στα ανοιχτά της Σκωτίας, χωρίς να μπορέσει να παραδώσει τα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την αποστολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης