Οι πιο «αφιλόξενες» χώρες του κόσμου για τις γυναίκες

Οι πιο «αφιλόξενες» χώρες του κόσμου για τις γυναίκες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 19:09
Ομαδικοί βιασμοί, σεξουαλική - και μη - βία, κακοποιήσεις μέχρι θανάτου, απειλητικές για την υγεία συνθήκες διαβίωσης, εξαναγκαστικοί – για θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους – ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων, ένοπλες συγκρούσεις και άλλοι παράγοντες υψηλότατης επικινδυνότητας αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο - ειδικότερα, δε, στις υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής και του Μουσουλμανικού κόσμου.

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Thomson Reuters, με την συμμετοχή 213 ειδικών επιστημόνων σε θέματα φύλου, στην κορυφή της λίστας των χωρών όπου συνιστά πραγματικά δυστυχία το να έχεις γεννηθεί γυναίκα είναι το Αφγανιστάν.

Την δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το Κονγκό. Μία χώρα όπου τα ασύλληπτα ποσοστά σεξουαλικής βίας στα ανατολικά, σύμφωνα αμερικανική μελέτη, περίπου τις 400.000 γυναίκες. Κάτι που δικαιώνει στο έπακρο τον χαρακτηρισμό «πρωτεύουσα των βιασμών», τον οποίο έχει αποδώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην αφρικανική χώρα.

Την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα καταλαμβάνουν το Πακιστάν, η Ινδία και η Σομαλία για μία ευρεία γκάμα σχετικά συνηθισμένων φαινομένων βίας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η εμβρυοκτονία, ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, οι επιθέσεις με οξύ και η τιμωρία διά λιθοβολισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 19:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα