Οι μουσώνες φεύγουν, οι πειρατές έρχονται!

Οι μουσώνες φεύγουν, οι πειρατές έρχονται!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 10:07

 

 

Καθώς οι μουσώνες υποχωρούν στον Βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό, και ο καιρός αρχίζει να γίνεται και πάλι ευνοϊκός για την δράση ελαφρών πειρατικών σκαφών, το International Maritime Bureau (ΙΜΒ) προτρέπει τους καπετάνιους να μην εφησυχάζουν καθώς διέρχονται από την Αραβική Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Το ΙΜΒ ζητά από τους πλοιάρχους να είναι σε εγρήγορση και να εφαρμόζουν τις Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης (BMP), συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων, καθώς τα πλοία τους διέρχονται από την περιοχή.

Συνολικά φέτος οι επιθέσεις έχουν μειωθεί σε 10, μια τάση η οποία αποδίδεται στη δράση ζωτικής σημασίας των πολεμικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της πειρατείας, στην εφαρμογή των BMP και τη χρήση των επαγγελματικών ομάδων ασφάλειας επί του πλοίου.

Στην ξηρά στη Σομαλία, η κυβέρνηση στο Μογκαντίσου η οποία έχει αναλάβει τους τελευταίους 12 μήνες έχει συμβάλλει στην σταθεροποίηση της κατάστασης αναφέρει το ΙΜΒ.
Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις στα ανοικτά της Σομαλίας έχουν μειωθεί δεν πρέπει να ξεχνάμε την απελπιστική κατάσταση 64 ναυτικών που κρατούνται στη Σομαλία οι 38 εκ των οποίων πάνω από δυο χρόνια, δήλωσε ο Pottengal Mukundan, διευθυντής του IMB.
Οι ναυτικές δυνάμεις εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πειρατείας. Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουν έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην ξηρά, έτσι ώστε η πειρατεία να μην είναι πλέον βιώσιμη επιλογή για τους εγκληματίες πρόσθεσε ο διευθυντής του ΙΜΒ.

theseanation

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 10:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα