Η Καταλονία “δεν έχει αποφασίσει” αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, μολονότι αυτή είναι “μία επιλογή που θα μελετηθεί”, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει “ισχυρές πιέσεις ρευστότητας εδώ και έναν χρόνο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός της.

“Οι αγορές πρόκειται να κλείσουν για τις ισπανικές περιοχές” και “μελετάμε τους όρους του ταμείου περιφερειακής ρευστότητας”, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Μαδρίτη, αλλά “αυτό δεν έχει αποφασιστεί”, δήλωσε η εκπρόσωπος, αντιδρώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπεύθυνος για την οικονομία της κυβέρνησης της Καταλονίας Αντρέου Μας-Κόλελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση που του έκανε το βρετανικό δίκτυο BBC για ένα ενδεχόμενο αίτημα της Καταλονίας προς την ισπανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια, ο Αντρέου Μας-Κόλελ απάντησε: “Ναι. Η σημερινή κατάσταση είναι ότι η Καταλονία δεν διαθέτει άλλη τράπεζα πέραν της ισπανικής κυβέρνησης”.

Μετά την παραδοχή των χρηματοπιστωτικών αυτών δυσκολιών και τη δήλωση ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η Καταλονία, μία από τις πιο εύρωστες περιοχές της Ισπανίας, να απευθύνει αίτημα για βοήθεια στην ισπανική κυβέρνηση, το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης υποχώρησε κατά περισσότερο από 3%, κάτω από το όριο των 6.000 μονάδων.
Στις 15:48 ώρα Ελλάδας ο δείκτης Ibex-35 κατέγραφε πτώση 3,08% στις 5.987,1 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης