Οι οικολόγοι σπαταλούν πολύ χρόνο με ομιλίες και μανιφέστα για να πείσουν τον κόσμο σχετικά με την απειλούμενη ζωή στον πλανήτη, αλλά καμιά φορά μια φωτογραφία αξίζει… χίλιες λέξεις, όπως αυτές που απεικονίζουν τον μεγαλοπρεπή φαλαινοκαρχαρία που τραβήχτηκαν στο Μεξικό.

Ο φωτογράφος Shawn Heinrich τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες στην ακτή του Cancun για να συμβάλλει στη διεθνή καμπάνια εναντίον του κυνηγιού του καρχαρία, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές για τα πτερύγιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας φαλαινοκαρχαρίας μήκους 15 μέτρων περίπου να κολυμπάει κάτω από μία βάρκα και με υπαλλήλους της εταιρείας Virgin Group, συνοδευόμενους από την οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, WildAid.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ένας απλός φαλαινοκαρχαρίας, μέχρι το τέλος της ζωής του, μπρεί να αποδώσει μέχρι και δύο εκατομμύρια δολλάρια, έναντι των λίγων εκατοντάδων που δαπανώνται για τη θανάτωσή του.

Κι’ αυτό, καθώς ο τζίρος που γίνεται παγκοσμίως από τον τουρισμό που προσελκύουν ανέρχεται σε 47.000.000$.

Περίπου 73 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο για τα πτερύγιά τους, τα οποία καταλήγουν να γίνονται σούπες και άλλες γαστριμαργικές λιχουδιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί λένε ότι οι ψαράδες κόβουν τα πτερύγια από τους καρχαρίες ενώ ακόμη τα κοίτη είναι ζωντανά. Και καθώς το κρέας τους δεν είναι και τόσο δημοφιλές όσο τα πτερύγια, οι καρχαρίες στη συνέχεια πετάγονται πίσω στον ωκεανό, όπου αιμορραγούν μέχρι θανάτου.  

Σύμφωνα με το National Geographic, οι φαλαινοκαρχαρίες είναι τα μεγαλύτερα θαλάσσια πλάσματα, προτιμούν τα τροπικά νερά και τρέφονται με πλαγκτόν.

Παρά το τεράστιο μέγεθός τους είναι ήρεμοι και πολλές φορές επιτρέπουν στους ανθρώπους να κολυμπούν δίπλα τους.


πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης