Φιλιππίνες: Το 60% της πρωτεύουσας παραμένει κάτω από το νερό

Φιλιππίνες: Το 60% της πρωτεύουσας παραμένει κάτω από το νερό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012, 19:36
Οι πλημμύρες οι οποίες πλήττουν την Μανίλα εδώ και τρεις ημέρες έχουν πλήξει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και την περιφέρειά της, με τους κατοίκους των παραγκουπόλεων να είναι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό ο οποίος δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η ένταση των βροχών του μουσώνα μειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης της Τετάρτης, αλλά το 60% ως 80% της πόλης παρέμενε κάτω από νερό και ο άσχημος καιρός αναμενόταν να συνεχιστεί όλη την ημέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία και τις αρχές.

«Όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι», είπε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Μπενίτο Ράμος.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους στην πρωτεύουσα και τις κοντινές της επαρχίες, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας που ζούσε σε μια παραγκούπολη στη βόρειο τμήμα της πόλης όπου τρία σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.

Ο απολογισμός αυτός αυξάνει σε 74 τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος από τα τέλη Ιουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012, 19:36


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα