Τη σύσφιξη των σχέσεων με τον Ελληνισμό επιδιώκει η αυστραλιανή κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν ανακοίνωσε τη σύσταση Ελληνικής Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Οι ομογενείς, οι οποίοι θα στελεχώνουν την Επιτροπή που θα συμβουλεύει την αυστραλιανή κυβέρνηση είναι οι Ελένη Κώνστα, Χάρης Δανάλης, Δημήτρης Γεωργίου, Σούλα Χουντάλα, Γιάννης Καλοκαιρινός, Βρασίδας Καράλης, Πίτερ Λαμπρόπουλος, Γκάρι Μίτσελ, Νίκολας Πάπας, Χάρης Πατσούρης, Αντζέλικα Πούλος, Ρούλα Τσιόλας, Λεωνίδας Βλαχάκης και Σάκης Ζαφειρόπουλος.
Στόχος της Επιτροπής είναι, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπόουεν, να γίνει δίαυλος επικοινωνίας της ομογένειας με τα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργών Μετανάστευσης, Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και των ομογενών βουλευτών Μαρίας Βαμβακινού και Στιβ Γεωργανά, τα μέλη της Επιτροπής έχουν γνώσεις και ευρεία δράση στους τομείς επαγγελματικής και εθελοντικής δραστηριότητας ώστε να δύνανται να συμβουλεύουν την κυβέρνηση Γκίλαρντ.
Συμπρόεδροι της Ελληνικής Επιτροπής είναι η Μαρία Βαμβακινού και ο Στιβ Γεωργανάς, καθώς και οι υπουργοί Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Κρίς Μπόουεν και Κέιτ Λάντι, αντιστοίχως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης