Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο EURO 2012, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συναντήθηκε με μέλη του ανεξάρτητου αυτοδιοικούμενου συνδικάτου «Αλληλεγγύη».

Ο «ισχυρός άνδρας» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, πριν την έναρξη του χθεσινού προημιτελικού, Γερμανία-Ελλάδα, επισκέφθηκε τα ναυπηγεία του Γκντανσκ, όπου είχε «γεννηθεί» η συνδικαλιστική οργάνωση στις 31 Αυγούστου 1980, καθοδηγούμενη από τον Λεχ Βαλέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του σωματείου, Πιοτρ Ντούντα, ξενάγησε τον Μισέλ Πλατινί στους χώρους των ναυπηγείων και ενημερώθηκε για πολλά πράγματα γύρω από τη δράση του και το έργο της Ένωσης στην Πολωνία, που φέρει τον τίτλο «Οι δρόμοι προς την ελευθερία». Ακολούθησαν φωτογραφίες μπροστά από το μνημείο πεσόντων εργατών του ναυπηγείου.

«Είμαι χαρούμενος που ο κ. Πλατινί βρήκε το χρόνο να συναντηθεί με ανθρώπους της Αλληλεγγύης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ντούντα. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τήρησε την υπόσχεση που του είχε δώσει πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στο «σπίτι» της UEFA στην ελβετική πόλη, Νιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης