Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου

Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012, 20:35
Από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοινώθηκε, σήμερα, ότι το πολεμικό σκάφος Ponce το οποίο λόγω της παλαιότητάς του χρησιμεύει μόνον ως πλωτή βάση, κατέπλευσε τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Μπαχρέιν -τον ναύσταθμο του 5ου αμερικανικού Στόλου-προκειμένου να συνεισφέρει στις εργασίες ναρκαλιείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την παρουσία του πολεμικού ναυτικού τους στην περιοχή του Κόλπου, αφότου Ιρανοί βουλευτές κατέθεσαν προς ψήφιση νομοσχέδιο, που έχει διατάξεις περί αποκλεισμού από το Ιράν του κρίσιμου διαύλου -για τη διεθνή μεταφορά του πετρελαίου- των Στενών του Χορμούζ, σχολιάζουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν τώρα στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου: είναι τα «Αβραάμ Λίνκολν» και «Εντερπράιζ».

Στην ίδια θαλάσσια ζώνη, έχουν εσχάτως καταπλεύσει τέσσερα ναρκαλιευτικά σκάφη των ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα οκτώ.

Επιπλέον, στη γειτονική βάση Αλ Ντάφρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ήδη σχηματιστεί μοίρα καταδιωκτικών F-22, την ίδια ώρα που είναι διαθέσιμα και ακόμα τέσσερα ελικόπτερα Sea Stallion ΜΗ-53, ειδικά στην αντιμετώπιση των ποντισμένων ναρκών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012, 20:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα