Ο Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος και πρόκειται να δικαστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”, το οποίο ανέφερε ταυτόχρονα ότι το 18ο συνέδριο του ΚΚΚ πρόκειται να αρχίσει τις εργασίες του την 8η Νοεμβρίου.

Ο Μπο Σιλάι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Κίνα, πρόκειται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του «ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι η σύζυγος του Μπο και ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φυλακίστηκαν για το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά την δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία, Νιλ Χέιγουντ, στην πόλη Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, όπου ο Μπο ήταν επικεφαλής της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΚ που μετέδωσε το “Νέα Κίνα”, ο Μπο στο πλαίσιο της υπόθεσης «καταχράστηκε την εξουσία του, διέπραξε σοβαρά σφάλματα και φέρει μεγάλη ευθύνη».

«Οι ενέργειες του Μπο Σιλάι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες και έβλαψαν σημαντικά την υπόληψη του κόμματος και του κράτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το “Νέα Κίνα”, πάντως, ο Μπο κατηγορείται για διαφθορά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης