Η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας, κυρίως εναντίον εκκλησιών στο Ναϊρόμπι, με τη σύλληψη στην πρωτεύουσα δύο Σομαλών υπόπτων και με την κατάσχεση έξι ζωνών με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης στο Ίστλι, τη σομαλική συνοικία της πρωτεύουσας, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 χειροβομβίδες, τέσσερα τυφέκια Ακ-47 και πολλά πυρομαχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι βόμβες ήταν προσαρμοσμένες σε πανωφόρια και συνδεδεμένες με κινητά τηλέφωνα» δήλωσε ο Μόουζες Ομπάτι Νιακουάμα, σύμφωνα με τον οποίο οι επιθέσεις είχαν στόχο στρατηγικά κτήρια της πρωτεύουσας.

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι οι ύποπτοι είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις στις εκκλησίες, την Κυριακή, στη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό, «ακόμα δύο ύποπτοι διαφεύγουν και μια “τεράστια επιχείρηση” βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κένυα και κυρίως το Ναϊρόμπι έχουν αποτελέσει στόχο πολλών επιθέσεων, με χειροβομβίδες ή βόμβες, από τότε που η χώρα έστειλε στρατιωτικό απόσπασμα στο νότιο τμήμα της γειτονικής Σομαλίας για να πολεμήσει τους ισλαμιστές.

Οι σεμπάμπ έχουν επανειλημμένα απειλήσει με αντίποινα το Ναϊρόμπι, αλλά ποτέ δεν έχουν αναλάβει ανοιχτά την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κένυα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης