Διεθνή βήματα πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί η ενίσχυση της παρουσίας του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ γύρω από το Χαλέπι και η απειλή της κυβέρνησής του να κάνει χρήση χημικών όπλων, δήλωσε την Παρασκευή ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Λονδίνο.

«Η στρατιωτική ενίσχυση στο Χαλέπι και οι πρόσφατες ανακοινώσεις όσον αφορά τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής είναι πράξεις μπροστά στις οποίες δεν μπορούμε να παραμείνουμε παρατηρητές ή θεατές», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να γίνουν κοινά βήματα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του Οργανισμού Ισλαμικών Κρατών, του Αραβικού Συνδέσμου και πρέπει να συνεργαστούμε για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Κάμερον σημείωσε από την πλευρά του ότι η Βρετανία και η Τουρκία ανησυχούν πως η κυβέρνηση του Άσαντ είναι έτοιμη να προβεί σε «κάποιες πραγματικά φοβερές πράξεις γύρω και μέσα στο Χαλέπι». «Αυτό θα ήταν εντελώς απαράδεκτο. Το καθεστώς πρέπει να καταλάβει ότι είναι παράνομο, κάνει λάθος και πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης