Ανάγκη για επιπλέον 800.000 εργάτες στην Αυστραλία

Ανάγκη για επιπλέον 800.000 εργάτες στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 17:36
Η Αυστραλία θα πρέπει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό. Σχετική ανάλυση που εκπόνησε αρμόδια υπηρεσία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών. Η ανάλυση αυτή κοινοποιήθηκε στους εργοδότες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ειδικευμένα εργατικά χέρια.
Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών του υπουργείου Εργασίας, η ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10.000, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός τους θα αντιπροσωπεύει το 7% των 800.000 εργατών που θα χρειαστεί η χώρα. Από αυτές τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν την προσεχή πενταετία, 220.000 θα δημιουργηθούν στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία. Η ανάλυση στάλθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στον ομοσπονδιακό υπουργό Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, ο οποίος και αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργοδοτών για να συζητήσει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι αν εξακολουθήσει η ζήτηση ειδικευμένων εργατών, οι τελευταίοι θα μπορούν να επιλέγουν τη δουλειά που επιθυμούν.
Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει την εκδοχή να προχωρήσει σε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, υιοθετώντας την έκθεση Γκόνσκι, στην οποία προτείνεται δαπάνη 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 17:36


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα