Η έκθεση των Γάλλων νομικών εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα της πτήσης Ρίο-Παρίσι της Air France το 2009, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας συνδυασμός ανθρωπίνων λαθών και τεχνικών βλαβών προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, όπως αποκάλυψε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που έχει πρόσβαση στην φάκελο της υπόθεσης.

Αυτή η πηγή ήταν σε θέση να μελετήσει την έκθεση, που θα υποβληθεί στις 10 Ιουλίου στις οικογένειες των θυμάτων, τρία χρόνια μετά από μια από τις χειρότερες καταστροφές της Γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντριβή του Airbus A330 της γαλλικής εταιρίας, το οποίο κατέπεσε την 1η Ιουνίου του 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά της Βραζιλίας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 228 άνθρωποι, επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Τα συμπεράσματα αναφέρουν την απώλεια των δεδομένων της πτήσης λόγω του σχηματισμού πάγου στους ανιχνευτές Pitot, ότι η επείγουσα διαδικασία, που υιοθέτησε το πλήρωμα όταν διαπίστωσε την απώλεια, υπήρξε ακατάλληλη για την περίπτωση αυτή, αλλά αναφέρουν επιπλέον και μια έλλειψη κατάλληλης αντίδρασης του πληρώματος ή, ακόμη, μια έλλειψη παρακολούθησης παρόμοιων συμβάντων από το 2004, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης