Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από το θάνατο του Steve Jobs για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπερπολυτελούς σκάφους που «οραματιζόταν» επί χρόνια ο χαρισματικός ιδρυτής της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάφος, με την ονομασία «Αφροδίτη», είναι άκρως εντυπωσιακό όχι μόνο από πλευράς σχεδίασης αλλά και από πλευράς λειτουργικότητας και τεχνολογικών καινοτομιών.

Όλα του τα όργανα ελέγχονται μέσα από τις οθόνες των 27-ιντσών iMacs που βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου.

Το σκάφος έχει μήκος περίπου 76 και διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, δικό του ταχύπλοο σκάφος ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και ίσως πιο γρήγορο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του… άργησε ένα χρόνο, όλοι οι εργαζόμενοι που μετείχαν στην κατασκευή του έλαβαν ως «δώρα» μία ευχαριστήρια επιστολή και ένα iPod Shuffle από την οικογένεια του εκλιπόντος.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το σκάφος θα μείνει τελικά στην κατοχή της οικογένειας του Steve Jobs ή αν θα περάσει στα χέρια ενός άλλου βαθύπλουτου γκουρού της τεχνολογίας και στενού του φίλου, του Larry Ellison.

Ο σχεδιασμός του σκάφους ανήκει εν μέρει στον παγκοσμίου φήμης designer, Philippe Starck, ενώ η κατασκευή του έγινε στην Ολλανδία από την ναυπηγική εταιρεία Koninklijke De Vries.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης