Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις για τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και αντικαθεστωτικών.

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 15.000, ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad, εμμένει στη χρήση βίας για την επίλυση της κρίσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες κυρώσεις αφορούν στον περιορισμό ή την απαγόρευση στις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα στον πετρελαϊκό τομέα και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τα νέα μέτρα επηρεάζουν τις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Συρία στους τομείς του πετρελαίου, των τηλεπικοινωνιών και των πολύτιμων μετάλλων.

«Το καθεστώς Assad εξακολουθεί να επιδεικνύει την απροθυμία του να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία και να τερματίσει την αιματοχυσία στη Συρία. Αυτές οι κυρώσεις αντανακλούν την καταδίκη του καθεστώτος από την Αυστραλία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να βοηθήσουμε στο να προσέλθει η Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας της Ωκεανίας, Bob Carr.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης