Ένα τροχαίο που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν σήμερα το πρωί, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο και ένα βυτιοφόρο καυσίμων, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το τροχαίο συνέβη νωρίς το πρωί στην περιοχή Αμπ Μπαντ της κεντρικής επαρχίας Γαζνί, στον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καμπούλ και την Κανταχάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του Νότου της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα λεωφορείο συγκρούστηκε νωρίς το πρωί με βυτιοφόρο καυσίμων. Τα δύο οχήματα πήραν φωτιά» είπε ο Μοχάμαντ Άλι Αχμάντι, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στο τροχαίο. Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά μεταξύ των θυμάτων». Ο απολογισμός των θυμάτων επιβεβαιώθηκε και από το αφγανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Η επαρχία Γαζνί βρίσκεται πάνω στον κύριο δρόμο, τον οποίο ακολουθούν τα φορτηγά που μεταφέρουν προμήθειες στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Οι επιθέσεις σε βυτιοφόρα καυσίμων αποτελούν συχνό φαινόμενο στην επαρχία αυτή. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο προορισμός του βυτιοφόρου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης