Θάνος Ξυδόπουλος

Η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της στο zougla.gr αναφέρθηκε στην καλή διαχείριση των κρουσμάτων του COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή τα πηγαίνουμε πολύ καλά σε σχέση με τους συναδέλφους μας γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία της Ευρώπης και κυρίως της Νέας Υόρκης. Ευτυχώς είχαμε τον χρόνο να διαχειρισθούμε πολύ καλύτερα κάθε περίπτωση ασθενή. Να τον προσέξουμε και να κάνουμε εξατομικευμένη αγωγή. Προσέχουμε ακόμα και τον τρόπο που βγάζουμε τα βρόμικα ρούχα, για να μην κινδυνεύουμε εμείς αλλά και κανείς άλλος. Πρέπει στους αναπνευστικούς ασθενείς να παρακολουθούμε συνεχώς το οξυγόνο τους και να προσαρμόζουμε ανάλογα την οξυγονοθεραπεία και την υποστήριξη της αναπνοής. Έτσι έχουμε και αρκετές νίκες με εξιτήρια από τις ΜΕΘ. Σήμερα έχουμε μόνο 17 ασθενείς που παρακολουθούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μας. Στις αρχές Μαρτίου είχαμε συνολικά 130 ασθενείς με πιο ήπια συμπτώματα της νόσου. Τώρα έχουμε 100 άτομα. Πρέπει να πω είναι ότι ο νέος ιός μας αλλάζει τη ζωή, καθώς από εδώ και στο εξής πρέπει να τηρούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής και να φυλάμε καλύτερα τους εαυτούς μας».

Η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις δωρεές μασκών και γαντιών, σημείωσε τα εξής: «Mε τις πολλές δωρεές από ιδρύματα, φορείς και εταιρείες που έγιναν πολύ έγκαιρα μπορέσαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. Οι ρυθμοί είναι εξαντλητικοί. Αρκετοί εθελοντές νοσηλευτές που έχουν έρθει στο νοσοκομείο μας έχουν δώσει ένα σημαντικό χέρι βοηθείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης