Ζήσης Ψάλλας

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν μελέτη η οποία εξέτασε πάνω από 2.500 περιστατικά κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών στις ΗΠΑ μεταξύ 12 Φεβρουαρίου και 2 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες. Από όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, μόνο το 1,7% ήταν παιδιά, παρόλο που αποτελούν το 22% του πληθυσμού.

Μεταξύ των παιδιών για τα οποία ήταν διαθέσιμες πλήρεις πληροφορίες, το 73% εμφάνισε πυρετό, βήχα ή δύσπνοια. Αυτό συγκρίνεται με το 93% των ενηλίκων που αναφέρθηκαν στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, μεταξύ των ηλικιών 18 και 64 ετών.

Ωστόσο μερικά παιδιά αναπτύσσουν σοβαρές ασθένειες και 147 νοσηλεύτηκαν, πέντε μπήκαν σε εντατική φροντίδα και τρία πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βρέφη είχαν πολύ υψηλότερο ποσοστό νοσηλείας από οποιαδήποτε άλλη παιδική ηλικιακή ομάδα. Από τα 95 βρέφη, το 62% νοσηλεύτηκε. Το εκτιμώμενο ποσοστό για τα παιδιά ηλικίας 1 έως 17 ετών ήταν 14%.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι από τις 20 Μαρτίου οι άνδρες αντιπροσώπευαν το 70% των θανάτων από κορωνοϊό στη Δυτική Ευρώπη. Δεδομένα μελετών υποδεικνύουν ότι οι άνδρες είναι 50% πιθανότερο να πεθάνουν από τις γυναίκες μετά από διάγνωση COVID-19. Μια ανάλυση περισσοτέρων από 25.000 περιπτώσεων κορωνοϊού από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ρώμης διαπίστωσε ότι οι άνδρες ασθενείς στην Ιταλία είχαν ποσοστό θνησιμότητας 8% σε σύγκριση με το 5% για τις γυναίκες. Η ίδια ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες αντιπροσώπευαν το 58% των κρουσμάτων.

Το 57% των παιδιών με COVID-19 στη μελέτη των CDC ήταν αρσενικά, κάτι που ίσχυε ακόμα και για τα βρέφη. Αυτό υποδηλώνει ότι οι βιολογικοί παράγοντες μπορεί να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στις διαφορές ευαισθησίας του φύλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης