Ζήσης Ψάλλας

Η Γερμανία τεστάρει έως και 500.000 άτομα την εβδομάδα για τον νέο κορωνοϊό, δήλωσε ένας ιολόγος, προσθέτοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση έχει καθοριστική σημασία για τη διατήρηση του ποσοστού θνησιμότητας της χώρας σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η εκτεταμένη δοκιμή και ο εντοπισμός των περιπτώσεων COVID-19 είναι το κλειδί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, μια προσέγγιση που υιοθετήθηκε στη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη, όπου η εστία έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη Γερμανία, ο ιολόγος Christian Drosten δήλωσε ότι τα τεστ βοήθησαν να διατηρηθεί ο ρυθμός θανάτου υπό έλεγχο.

«Ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία έχει τόσο λίγους θανάτους σε σύγκριση με τον αριθμό των μολυσμένων ανθρώπων μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι διεξάγουμε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων» δήλωσε ο Drosten, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκτιμήσεις από τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι πραγματοποιούμε μισό εκατομμύριο δοκιμασίες την εβδομάδα» πρόσθεσε.

Περίπου το 10% των τεστ είναι θετικά.

Μεταξύ των 83 εκατομμυρίων κατοίκων της Γερμανίας, περίπου 44.000 επιβεβαιώνονται ότι έχουν μολυνθεί, συμπεριλαμβανομένων 267 που έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Το ποσοστό θνησιμότητας 0,54% στη Γερμανία είναι πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό της Ιταλίας περίπου 10% και το ποσοστό θνησιμότητας της Ισπανίας 7,3%. Το ποσοστό θνησιμότητας στη Γαλλία είναι περίπου 5,2%.

Εκτός από τις δοκιμές μεγάλης κλίμακας, οι εμπειρογνώμονες στη Γερμανία δήλωσαν ότι ο ιός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ένα νεότερο, πιο υγιές τμήμα του πληθυσμού σε σύγκριση με άλλα μέρη.

Την ίδια στιγμή, εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι στη χώρα όπου σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι πάνω από 60, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να ανεβαίνει αν δεν ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η μετάδοση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης