Ζήσης Ψάλλας

Όταν ένας έφηβος κατάπιε μια βελόνα ράβοντας τα ρούχα του, δεν το πρόσεξε καν. Έτσι ήταν έκπληξη για όλους όταν, μερικές μέρες αργότερα, οι γιατροί τη βρήκαν σε ένα πολύ ασυνήθιστο μέρος: την καρδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 17χρονος πήγε στο δωμάτιο έκτακτης περιστατικών μετά από πόνο στο στήθος για τρεις ημέρες, σύμφωνα με έκθεση της υπόθεσης, που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουλίου στο The Journal of Emergency Medicine. Ο έφηβος είπε ότι ο πόνος ήταν έντονος, ακτινοβολήθηκε στην πλάτη του και ήταν χειρότερος όταν ξαπλώνει ή αναπνέει βαθιά.

Μια αξονική τομογραφία του στήθους του έδειξε ότι υπήρχε ένα “γραμμικό μεταλλικό ξένο” αντικείμενο στην καρδιά του, ανέφερε η έκθεση. Το αντικείμενο είχε μήκος περίπου 3,5 εκατοστά και έβγαινε από τη δεξιά κοιλία της καρδιάς.

Ο έφηβος είπε αρχικά στους γιατρούς ότι δεν είχε καταπιεί ξένα αντικείμενα ή δεν είχε σωματικό τραύμα στο στήθος του. Αλλά σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι προσαρμόζει τα ρούχα του και μερικές φορές κρατά βελόνες στο στόμα του. Ωστόσο, είπε ότι δεν γνώριζε για την κατάποση της βελόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να αφαιρεθεί το αντικείμενο.

Ξένα σώματα έχουν βρεθεί στην καρδιά πριν, αλλά είναι κάτι σπάνιο, ειδικά σε παιδιά και εφήβους, ανέφερε η έκθεση. Το 2016, οι γιατροί στην Κίνα ανέφεραν την περίπτωση μιας 48χρονης γυναίκας που εμφάνισε εγκεφαλικό επεισόδιο αφότου μια βελόνα τρύπησε το στήθος της και κόλλησε στην καρδιά της.

Ευτυχώς, ο έφηβος ανάρρωσε μετά τη χειρουργική επέμβαση και δεν είχε επιπλοκές, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης