Ζήσης Ψάλλας

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στην ομάδα ηλικίας 0-9 ετών και υπήρξαν λίγες νοσηλείες. «Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό αλλά εκδηλώνουν μια πιο ήπια εκδοχή της νόσου» λέει ο Thomas Murray, ειδικός παιδιατρικών μολυσματικών νόσων από το Yale New Haven Children’s Hospital.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι γονείς σχετικά με την ασθένεια COVID-19.

Ποια προληπτικά μέτρα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς με τα παιδιά τους;

Πλένετε τα χέρια σας. Τα δικά σας και των παιδιών. Τα παιδιά θέλουν να αγγίξουν το πρόσωπό τους. Η μύτη, το στόμα και τα μάτια είναι οι πύλες εισόδου για του ιούς στο σώμα. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ειδικά στα νήπια και τα παιδιά είναι σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατήστε τα παιδιά μακριά από άτομα που είναι άρρωστα, ειδικά εάν έχουν συμπτώματα αναπνευστικού. Και αν τα παιδιά σας είναι άρρωστα, κρατήστε τα στο σπίτι τους. Για την ασθένεια COVID-19, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τη συγκράτηση, είναι η απομόνωση των ατόμων που έχουν τον ιό.

Πότε πρέπει οι γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι;

Οποιοσδήποτε πυρετός, βήχας, αναπνευστικά συμπτώματα. Αυτοί είναι λόγοι να μένουν τα παιδιά στο σπίτι, σύμφωνα με τον Murray. Και εάν έχετε ένα παιδί με αναπνευστική ασθένεια που έχει συχνή επαφή με παππούδες ή φροντιστές, προσπαθήστε να τους απομακρύνετε μέχρι το παιδί να αισθάνεται καλύτερα. Τα παιδιά μπορούν να είναι δεξαμενές για αναπνευστικά νοσήματα.

Πότε πρέπει ένας γονέας να καλέσει τον γιατρό;

Καλέστε τον γιατρό εάν γνωρίζετε ότι έχετε επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον ιό ή εάν έχετε υψηλό πυρετό, σοβαρό βήχα -όπως θα κάνατε σε κάθε περίπτωση.

Δεν χρειάζεται να καλέσετε τον παιδίατρο για ήπια ασθένεια, λέει ο Murray. Ο ιός φαίνεται να είναι ήπιος στα παιδιά και σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Η φροντίδα για τη μόλυνση απευθύνεται στα συμπτώματα.

Οι πάροχοι υγείας παροτρύνουν τις οικογένειες να αποφύγουν την αίθουσα έκτακτων περιστατικών στα νοσοκομεία, εκτός εάν το παιδί χρειάζεται πραγματικά επείγουσα περίθαλψη. 

Τα συμπτώματα της COVID-19 διαφέρουν από τα συμπτώματα της γρίπης;

Η ασθένεια COVID-19 παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα με συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Τα συμπτώματα της γρίπης είναι παρόμοια και συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά. Στην COVID-19 εμφανίζονται πιο σταδιακά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης