Θετικός είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο απολογισμός του πρώτου έτους λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας στον μητρικό θηλασμό και τη λοχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο εν λόγω πρόγραμμα, επισκέψεων κατ’ οίκον του προσωπικού της Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, συμμετείχαν 210 λεχώνες, εκ των οποίων το 98% δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες. Το 91% των νέων μητέρων δήλωσε ότι έλαβε αποτελεσματική βοήθεια στην εγκατάσταση του θηλασμού, το 90% κατόρθωσε να θηλάσει, ενώ αποκλειστικό μητρικό θηλασμό είχε το 53% εξ’ αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρη Αδαμίδη, τα παραπάνω στοιχεία αλλά και η επιτυχής αντιμετώπιση 153 περιπτώσεων σπαργώματος μαστών (πέτρωμα), η περιποίηση τραύματος σε 22 λεχώνες, η διάγνωση υπέρτασης σε επτά περιπτώσεις, η έγκαιρη ψυχολογική στήριξη τεσσάρων μητέρων, αλλά και η αιμοληψία για το νεογνικό προληπτικό τεστ (καρτάκι) του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, που ανιχνεύει έγκαιρα πέντε νοσήματα, πιστοποιούν την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης