Ανεβάζοντας ένα μικρό σκαλί ακόμη πιο ψηλά την ελληνική χειρουργική, πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan General στις 12/4/2019, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, μια πρωτοποριακή επέμβαση ρομποτικής αποκατάστασης μετεγχειρητικής κοιλιοκήλης με την τεχνική eTEP-RS.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Φώτη Αρχοντοβασίλη, ειδικό χειρουργό κηλών κοιλιακού τοιχώματος, Διευθυντή της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General, και την Ομάδα του, υπό την εποπτεία του διεθνώς καταξιωμένου και πρωτοπόρου χειρουργού κηλών του κοιλιακού τοιχώματος Dr. Igor Belyansky.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μέθοδος eTEP-RS πραγματοποιήθηκε με ελάχιστα επεμβατική τεχνική, μέσω μόνο τριών οπών των 8 χιλιοστών η κάθε μία, με τη χρήση του πλέον εξελιγμένου Ρομποτικού συστήματος, του DaVinci Xi, που διαθέτει το Metropolitan General. Η ασθενής, η οποία είχε χειρουργηθεί τα τελευταία 9 χρόνια τέσσερις φορές με υποτροπή κοιλιοκήλης σε διάφορα νοσοκομεία, πήρε εξιτήριο για το σπίτι της την επόμενη ημέρα της επέμβασης σε άριστη κατάσταση.

Η καινοτόμος αυτή μέθοδος αποκατάστασης δημιουργεί νέες προοπτικές στη θεραπεία ασθενών με σύνθετες κήλες του κοιλιακού τοιχώματος, με εντελώς εξωπεριτοναϊκή προσπέλαση (eTEP) και οπίσθιο διαχωρισμό των κοιλιακών τοιχωμάτων (RS), καθώς και με ταυτόχρονη τοποθέτηση πλέγματος έξω από την κοιλιακή κοιλότητα που ελαχιστοποιεί τις τυχόν επιπλοκές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης