Μπορεί εμείς να αγαπάμε το Χειμώνα, γιατί το κρύο μας «κρατάει» στο σπίτι και περνάμε όμορφες, και «χουχουλιάρικες» στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά είναι η πιο «επικίνδυνη» εποχή για τον οργανισμό και κυρίως για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορεί να νομίζουμε ότι οι μαμάδες… γκρινιάζουν άδικα όταν μας λένε να ντυνόμαστε καλά, όμως η αγωνία τους είναι δικαιολογημένη.

Σύμφωνα με μελέτες, οι κοινοί ιοί που προκαλούν τα χειμερινά κρυολογήματα, αναπαράγονται πιο εύκολα και γρήγορα σε ένα δροσερό περιβάλλον. Συγχρόνως, ο παγωμένος αέρας και οι έντονα χαμηλές θερμοκρασίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό μας το οποίο παράγει λιγότερα αντισώματα και είναι σαφώς ευάλωτο απέναντι σε κάθε πιθανή «απειλή». Εκτός βέβαια αν έχεις προσθέσει στην καθημερινότητά σου το συμπλήρωμα διατροφής ALTION Winter* με μοναδικό άρωμα βανίλιας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί φέτος το κρύο να άργησε να «έρθει» στη χώρα μας όμως, ήρθε για να μείνει. Για να μην σε βρουν λοιπόν οι πρώτες μέρες του χρόνου ταλαιπωρημένη από κάποιο εποχιακό κρυολόγημα, μαζέψαμε για σένα τέσσερις τσεκαρισμένους τρόπους που θα στηρίξουν την άμυνα του ανοσοποιητικού σου.

Ξεκουράσου!

Ξέρω ότι μερικές φορές η απαιτητική καθημερινότητα δεν σου αφήνει την πολυτέλεια να απολαύσεις λίγα παραπάνω λεπτά ύπνου. Μελέτες έχουν αποδείξει πως αρκεί μία νύχτα αϋπνίας για να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προστατευτικά Τ-κύτταρα υποχωρούν και αυξάνονται εκείνα της φλεγμονής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε. Αν οι ώρες που κοιμάσαι δεν σου αρκούν, προσπάθησε για ένα διάστημα να πέφτεις νωρίτερα για ύπνο και να παραμείνεις συνεπής στο καθημερινό ραντεβού σου με το μαξιλάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώσε ένα «εργαλείο» στο ανοσοποιητικό σου

Ένα φακελάκι ALTION Winter την ημέρα… και θα δεις τη διαφορά! Ένα φακελάκι ALTION Winter, περιέχει την ευεργετική βιταμίνη C, τα απαραίτητα προβιοτικά και τις φυτικές ίνες τα οποία θα δώσουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, παρά τις εξωτερικές αντιξοότητες που έχει να αντιμετωπίσει. Η κάθε συσκευασία περιέχει 20 φακελάκια. Ρίχνεις το περιεχόμενο σε ένα κυπελάκι γιαούρτι, σε κρύο ή χλιαρό νερό, χυμό, γάλα και με αυτό μπορείς να συνοδεύσεις τα γεύματά σου. Εκτός από εσένα είναι κατάλληλο και για το παιδάκι σου, αρκεί να είναι από 3 ετών και πάνω!

 Πλένε τακτικά τα χέρια σου 

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απομακρύνεις τα μικρόβια που πάνε τα εισχωρήσουν στον οργανισμό σου. Σκέψου πόσα πράγματα αγγίζεις καθημερινά με τα χέρια σου και μετά ακουμπάς το πρόσωπό σου. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, ένας ιός μπορεί να παραμείνει ζωντανός σε μία επιφάνεια μέχρι και είκοσι τέσσερεις ώρες. Επιπλέον, φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα, το γραφείο ή το αυτοκίνητο ένα απολυμαντικό χεριών με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

Κάνε τη διατροφή σου «σύμμαχο»

Υιοθετώντας μία υγιεινή διατροφή που θα περιλαμβάνει μία ποικιλία τροφών μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερα το ανοσοποιητικό σου σύστημα, αυξάνοντας την απόδοσή του. Υγιεινή διατροφή ισοδυναμεί με πολλά φρούτα, ειδικά εσπεριδοειδή που θα περιέχουν τη «θαυματουργή» βιταμίνη C που αναφέραμε και παραπάνω, λαχανικά, δημητριακά, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, και να πολλά πολλά υγρά.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45908/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80499-ALTION-12/2018

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης