Τις 10 έφτασαν οι χορηγημένες άδειες εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Από τα συνολικά 64 αιτήματα για άδεια που είχαν κατατεθεί, έως και το τέλος Μαΐου, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν απορριφθεί 3 και έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ 9 εγκρίσεις. Συνολικά, η εκτιμώμενη επένδυση για τους 64 φακέλους ανέρχεται σε 788.833.468 ευρώ και οι εργαζόμενοι 4.485 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε μία νέα κοινή υπουργική απόφαση με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2019 που αφορά στη χορήγηση άδειας ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης για την εταιρεία με την επωνυμία «AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION-Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο «AEGEAN CANNABIS».

Η άδεια είναι διάρκειας πέντε ετών εντός ενιαίας έκτασης που βρίσκεται στο 13ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σπάρτης- Γυθείου του Δήμου Σπάρτης, στο Νομό Λακωνίας (η παραγωγή θα γίνεται σε θερμοκήπια: 5.252 τ.μ.).
Η μονάδα αφορά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες που έχουν λάβει ΦΕΚ είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– CANNATEC GREECE A.E. στον Νομό Κιλκίς, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 10 εκατ. ευρώ και 64 εργαζόμενους κατ’ εκτίμηση της εταιρείας.

– ΠΕΝΤΕ Α.Ε. στη Χαλκιδική, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 40 εκατ. και 200 εργαζόμενους.

– WCM CANNAMEDICA με εκτιμώμενη επένδυση 2.663.000 ευρώ και 32 εργαζόμενους στον Δήμο Ωρωπού.

– PHARMA ESSENZA CANNABIS -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 60 και η επένδυση θα γίνει στον Δήμο Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας.

– ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

– BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων 51.

– BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ και 66 εργαζόμενους.

– HEXO MED A.E., με έδρα στη ΒΙΠΕ Λάρισας, εκτιμώμενη επένδυση 40 εκατ. ευρώ και 220 εργαζόμενους.

 – GREENCANN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, που εδρεύει στην Πρέβεζα, με επένδυση κατά την εκτίμηση του επενδυτή 10,1 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, μαζί με την επένδυση της AEGEAN CANNABIS, οι 16 φάκελοι που έχουν εγκριθεί και βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών αφορούν σε συνολική εκτιμώμενη επένδυση 199.200.468 ευρώ και 1.182 εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης