Σε μια νέα συνεργασία προχώρησε πρόσφατα η Pfizer Hellas με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», με στόχο την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων συμβουλευτικής και εκπαίδευσης για τη βελτίωση της εμπειρίας των ανάπηρων επισκεπτών, επισκεπτριών και συνεργατών στα γραφεία της. Η δράση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ατόμων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και συμβάλλουν στην άρση ανισοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον.

Η επιστημονική ομάδα της ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια» υλοποίησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα γραφεία της Pfizer τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είχαν την ευκαιρία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο και τις βιωματικές δράσεις να εξοικειωθούν με την αναπηρία, και να αποδομήσουν στερεότυπα, ώστε να εξασφαλιστεί η βελτίωση της εμπειρίας του ανάπηρου επισκέπτη και η ισότιμη αντιμετώπισή του με όρους προσβασιμότητας και συμπερίληψης κατά την παραμονή του στα κτίρια της Pfizer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Pfizer έχει προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση των γραφείων της, ύστερα από λεπτομερείς υποδείξεις που προέκυψαν από focus group ανάπηρων ατόμων της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, ώστε κτιριακά να επιτευχθεί η απόλυτη προσβασιμότητα, για άτομα με οπτική, κινητική και ακουστική βλάβη.

Τέλος, η συνεργασία της Pfizer Hellas και της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» συνεχίζεται και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με την υποστήριξη της καμπάνιας #SpeakUp, που στοχεύει να σπάσει στερεότυπα γύρω από την αναπηρία και να εξαλείψει την υποεκπροσώπηση των αναπήρων στη δημόσια σφαίρα. Σε σύντομα βίντεο, ανάπηρα άτομα και επαγγελματίες του χώρου παρουσιάζουν μικρές πτυχές της καθημερινότητάς τους. Στόχος είναι να γίνουν viral και να σπάσουν αναπηρικά στερεότυπα και προκαταλήψεις. Με χορηγία της Pfizer Hellas, η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” θα ενδυναμώσει το έργο της, δημιουργώντας οκτώ τέτοια video.

«Χαιρόμαστε διότι διαπιστώνουμε στην πράξη εδώ και πολλούς μήνες ότι η Pfizer Hellas, δεν θεωρεί τα ανάπηρα άτομα αντικείμενα οίκτου, αλλά ενεργούς πολίτες και υποκείμενα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Στο σχεδιασμό της Pfizer Hellas, δεν απουσιάζουν τα ανάπηρα άτομα, αλλά αντίθετα πρωταγωνιστούν και συνδιαμορφώνουν μια νέα εταιρική κουλτούρα προσβασιμότητας και συμπερίληψης. Εκ μέρους της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» ευχαριστούμε για την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη», δηλώνει ο τυφλός Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Λία Μπερτσιάδου, Επικεφαλής Diversity, Equity & Inclusion και του Τμήματος Inflammation & Immunology της Pfizer Hellas, σημειώνει: «Μέσα από τη συνεργασία αυτή, βλέπουμε κι εμείς πλέον την συμπερίληψη και την προσβασιμότητα «Με Άλλα Μάτια»! Με τον τρόπο αυτό, μετουσιώνονται στην πράξη οι αξίες και η εταιρική μας κουλτούρα για τη Συμπερίληψη, την Ισότιμη Αντιμετώπιση και τη Διαφορετικότητα, ώστε να μπορούμε να έρθουμε πραγματικά κοντά στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση για την καθημερινότητά τους, εξασφαλίζοντάς τους ισότιμη αντιμετώπισή τους σε κάθε έκφανση της εργασιακής και κοινωνικής ζωής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης