Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της #DemoSA “Γυναίκες Μαζί Δυνατές”, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο,  συνεχίζει να στηρίζει, να ενημερώνει και να αφυπνίζει γυναίκες που ζουν σε ακριτικά νησιά σχετικά με την έμφυλη βία. Πρόσφατα ταξιδέψαμε στην Πάτμο, την Λέρο και την Αστυπάλαια, όπου μαζί με εξειδικευμένους συνεργάτες μοιραστήκαμε εμπειρίες με γυναίκες που έχουν βιώσει κακοποίηση ή έχουν υπάρξει μάρτυρες σε ανάλογα περιστατικά. Στις ομιλίες στα νησιά εκτός από ψυχολόγο, δικηγόρο και την πρόεδρο του κινήματος strong me, ακούστηκε και η μαρτυρία επιζώσας έμφυλης βίας, μιας νέα μητέρας 4 παιδιών, η οποία αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη μέσα στον 10ετή γάμο της και πώς σε συνεργασία με την αστυνομία αλλά και την δικαιοσύνη κατάφερε να σωθεί από το νοσηρό της περιβάλλον.  

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Λευτέρη Πέντε, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια, τον Σύλλογο Γυναίκες Χωρις ΣυνοραΛέρουτον Δήμαρχο Αστυπάλαιας  κ. Νίκο Κομηνέα και όλους τους κατοίκους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Επόμενοι σταθμοί μας είναι η Σκιάθος και η Κίμωλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Strong-me, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα της DEMO στο: https://bit.ly/3t3V02k

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης