Στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους νοσηλευτές, τις μαίες και τους Επισκέπτες Υγείας είναι φέτος αφιερωμένη από τον ΠΟΥ η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Επιπρόσθετα αποτελεί και μία ακόμα ευκαιρία να υπενθυμίζουμε στους ηγέτες παγκοσμίως τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής.

Οι νοσηλευτές και οι Επισκέπτες Υγείας είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον COVID-19, παρέχοντας η κάθε ειδικότητα από την πλευρά της και σύμφωνα με τα guidelines υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα, ανοίγοντας διάλογο στην κοινότητα για την αντιμετώπιση των φόβων και δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συλλέγουν δεδομένα για κλινικές μελέτες.
Πολύ απλά, χωρίς νοσηλευτές, μαίες και Επισκέπτες Υγείας παρόντες δεν θα υπήρχαν απαντήσεις στις ερωτήσεις, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να επισημάνει την τρέχουσα κατάσταση της νοσηλευτικής και της μαιευτικής παγκόσμια και να υποβάλει μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση του νοσηλευτικού και του μαιευτικού εργατικού δυναμικού.

«Οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι Επισκέπτες Υγείας» επισημαίνει η κ. Αθανασία Παππά, πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., «αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών, ανθεκτικών συστημάτων υγείας που απαιτούνται για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας. Εμβολιάζουν, παρέχουν συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού, εξασφαλίζουν εξειδικευμένη φροντίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού, ενώ συλλέγουν επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία είναι υψίστης σημασίας για να πετύχουμε εθνικούς και παγκόσμιους στόχους που σχετίζονται με καθολική κάλυψη υγείας, ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ανταπόκριση, με την ασφάλεια των ασθενών και την παράδοση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα και αριθμεί περισσότερα από 5.200 μέλη, τα οποία είναι κυρίως άτομα που νοσούν από Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και γιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά. Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς. H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE, ενώ έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα» και «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης