Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. πραγματοποίησαν Τουρνουά Μπάσκετ με θέμα «Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Κλειστό Γήπεδο του Πανελληνίου επί της οδού Ευελπίδων 2 στο Πεδίο του Άρεως με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας συμμετέχοντας στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλώντας τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «#GOforAction» «Βάλε την δράση στην ζωή σου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό της κας Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία καλωσόρισε όλους τους παίκτες, τους παρευρισκόμενους θεατές, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Ακολούθως, το λόγο έλαβε η κα Μαρία Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας και στη σημασία του μηνύματος «Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου» και προσκάλεσε τον κ. Δημήτρη Χαϊδόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και της δράσης αυτής. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε επίσημα με τους αγώνες μπάσκετ του τουρνουά, στους οποίους συμμετείχαν η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, γνωστοί παίκτες του μπάσκετ, ιατροί καθώς και φίλοι του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., ενώ στο ενδιάμεσο των αγώνων έλαβαν χώρα διάφορα events, όπως η συμμετοχή με miniαγώνα των μικρών παικτών της ομάδας «Φίλιππος» Περιστερίου και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, καθώς και διαγωνισμός γνωστών παικτών που έβαλαν καλάθια για τη γυναίκα της ζωής τους. 

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων στους παίκτες και την ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων και του κοινού για την άρτια και εξαιρετική διοργάνωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, η κα Χριστίνα Γιαννοπούλου, Ειδική Σύμβουλος Αθλητισμού του Περιφερειάρχη Αττικής. 

Από το χώρο του αθλητισμού το παρόν έδωσαν ο Κώστας Τσαρτσαρής, η Ελένη Βασιλείου, η Μαρίγια Σαμορούκοβα, η Ρένα Σταχτιάρη, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, η Όλγα Βασδέκη, ο Στέλιος Μπίσμπας, η Φανή Ψαθά, ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Μιχάλης Κυρίτσης, η Μιμή Μαρσέλου, η Ελένη Καπογιάννη, η Γιάννα Ρήγα, η Αθηνά Ζέρβα, η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, ο Χάρης Γιαννόπουλος, o Κύριλλος Μακρυμίχαλος, η Δήμητρα Χαρίτου, η Στέισυ Γκρίτζαλη, η Ντέπυ Μανέα η Άννα Κωνσταντινίδη.

Από τους γιατρούς μας ήρθαν και έβαλαν καλάθια από για όλες εμάς, ο κος Δημήτριος Χαιδόπουλος, ο κος Χάρης Θεοφανάκης, ο κος Παπαπαναγιώτης Γιάννης, ο κος Μωραΐτης Σταύρος, ο Παναγιωτήδης Κώστας, η κα Ελευθεριάδη Ελένη.

Μέλη οικογενειών ασθενών και φέτος ήρθαν και δήλωσαν την υποστήριξη τους και είχαμε και νέες μεταγραφές! Η οικογένεια μας μεγαλώνει.

Ήταν μια μέρα χαράς, νίκης και δράσης! 

Όλοι μαζί δηλώσαμε ότι ο καρκίνος δεν σημαίνει το τέλος της ζωής αλλά ότι με την έγκαιρη διάγνωση, την σωστή διαχείριση και θεραπεία από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα μπορεί να γίνει χρόνια νόσος. 

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), τουΣυλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.Π.Α.Κ.Ε.), του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών(Π.Σ.Α.Κ.), της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.), της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Γ.Ο.), της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV, της W4life Hellas, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές, τις φαρμακευτικές εταιρείες Roche (Ασημένιος Χορηγός) και Genesis Pharma καθώς και τις εταιρείες La Vie en Rose, Frezyderm, Coca Cola για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης