Θάνος Ξυδόπουλος

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική σύμπραξη προχωρά το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital υπογράφοντας μνημόνιο Αδελφοποίησης και Συνεργασίας με το Shanghai Chest Hospital της Κίνας, το πρώτο νοσοκομείο παγκοσμίως που ειδικεύεται στη θεραπεία θωρακοχειρουργικών περιστατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Healthcare Group κ. Δημήτρης Σπυρίδης κατά την υπογραφή της επίσημης συνεργασίας με το Shanghai Chest Hospital

Το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό τη Διεύθυνση του Θωρακοχειρουργού κυρίου Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη τον Οκτώβριο του 2017 και παρουσίασε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, διενεργώντας πληθώρα θωρακοσκοπικών αλλά καιρομποτικών επεμβάσεων μείζονων εκτομών με απόλυτη επιτυχία και διεθνή αντίκτυπο.

Το Shanghai Chest Hospitalτης Κίνας αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, όντας σε παγκόσμια κλίμακα, στην πρώτη θέση όσον αφορά στον αριθμό θωρακοχειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016, το εν λόγω νοσοκομείο διενήργησε αριθμό μεγαλύτερο από 10.000 χειρουργεία θώρακος σε ένα έτος, ενώ το 91% αυτών διενεργήθηκε με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Το νούμερο αυτό δεν έχει καταγραφεί ξανά από κανένα νοσοκομείο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, πρωτοστατεί,σε παγκόσμια κλίμακα, και στην ερευνητική δραστηριότητα υπό την αιγίδα του Jiatong University της Σαγκάης.

Στo πλαίσιo μιας άτυπης συνεργασίας στο παρελθόν, οι δύο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιστημονική τους Αδελφοποίηση και να συνεργαστούν ενεργά. Το γεγονός αυτό έχει, εκτός από επιστημονική αξία,και πολιτιστικές προεκτάσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης