Μάκης Παπαταξιάρχης: H καινοτομία δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 00:10
Μάκης Παπαταξιάρχης: H καινοτομία δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες

Τις θέσεις της Janssen για τη συμβολή της καινοτόμου φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Υγεία παρουσίασε ο Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος και Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η «καινοτομία δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες που συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο μιας υγιούς και στενής συνεργασίας Πολιτείας και επιχειρήσεων, προς όφελος των ασθενών και των πολιτών ευρύτερα».

Ο κ. Παπαταξιάρχης αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία που έχουν οι κλινικές μελέτες για τη χώρα μας όχι μόνο «ως εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, αλλά και ως μεταφορά καινοτόμου τεχνογνωσίας στην ελληνική αγορά φαρμάκου και φυσικά δυνατότητα πρόσβασης περισσότερων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Maria Raad, Αντιπρόεδρος Customer & Digital Strategy της Janssen EMEA, στην ομιλία της με τίτλο «Μεταμορφώνοντας ψηφιακά τον τομέα της Υγείας» παρουσίασε μερικές από τις επικρατέστερες τάσεις της ψηφιακής επανάστασης στην υγεία, όπως τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση, μεγάλα δεδομένα και αναλυτική, καθώς και τις εφαρμογές τους (ψηφιακά εργαλεία για τους ασθενείς, αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων στη θεραπευτική). Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της ψηφιακής επανάστασης στην ανάδειξη του ενημερωμένου ασθενούς, καθώς και στη συμβολή της στην μετάβαση από την εποχή του «θεραπεύειν» στην εποχή του «προλαμβάνειν».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 00:10