Ενδείξεις για μείωση της θνησιμότητας από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 έχει δώσει το κουβανικό αντιικό φάρμακο Interferon Alpha 2b.

Το εν λόγω φάρμακο, που αναπτύχθηκε στην Κούβα το 1986 και χαρακτηρίζεται «η ναυαρχίδα των κουβανικών φαρμάκων», ναι μεν δεν αντιμετωπίζει τον ίδιο τον ιό, ωστόσο μειώνει σημαντικά την επιθετικότητα του ιού, αποτρέποντας τους θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Κίνα, ευχαριστώντας την Κούβα γενικότερα για τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση της επιδημίας, 1.500 ασθενείς που θεωρούνταν βαριά επανήλθαν πλήρως με τη χρήση του εν λόγω φαρμάκου, το οποίο αντιμετώπισε την κυριότερη επιπλοκή του νέου ιού, τις πνευμονίες.

Εκτός του συγκεκριμένου φαρμάκου, οι Κουβανοί εργάζονται σε ακόμα 22 φάρμακα και συνδυασμούς τους, που πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και έχουν ανακοινώσει ότι όλα είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε χώρα τα ζητήσει.

Γενικότερα η Κούβα δεν έχει ακολουθήσει τη δυτική μέθοδο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει μεν ανακοινώσει απαγόρευση εισόδου σε μη μόνιμους κατοίκους, που θα εφαρμοστεί από σήμερα 24 Μαρτίου, αλλά πέραν τούτου αντιμετωπίζει την πανδημία με ευρύτατες εξετάσεις του γενικού πληθυσμού και λήψη μέτρων μόνο στις περιπτώσεις κρουσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης