Η Ipsen, παγκόσμιος βιοφαρμακευτικός όμιλος που εστιάζει στην καινοτομία και την εξειδικευμένη φροντίδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη της συνεργασίας της με τις Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O Hellas, με στόχο να ενισχύσει τον ρόλο του σωματείου στην υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εργαζόμενοι της Ipsen θα λάβουν μέρος στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας, μετατρέποντας τη συμμετοχή τους σε οικονομική υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρλιας W4O Hellas και μεταφέροντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι στάση ζωής!

Η Ipsen in Motion Running Team, που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό, θα λάβει μέρος στους αγώνες των 5 χλμ, 10 χλμ και 42 χλμ και κάθε χιλιόμετρο από τη διαδρομή θα μετατρέπεται σε χρηματικό αντίτιμο για την υποστήριξη των Γυναικών στην Ογκολογία, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της IPSEN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε έχει γνώμονα τους ασθενείς, οι ανάγκες των οποίων καθοδηγούν τη στρατηγική και τις επιλογές μας”, δήλωσε ο Vincent Carrère, Γενικός Διευθυντής της Ipsen Ελλάδος & Κύπρου. “Γι’ αυτό το λόγο επιδιώκουμε συνεργασίες με φορείς και δίκτυα, όπως οι Γυναίκες στην Ογκολογία, που αποδεδειγμένα βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Για την Ipsen o φετινός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν θα είναι ένας αγώνας δρόμου, αλλά ένας αγώνας ζωής.”

Σωματική άσκηση και ζωή, έννοιες αλληλένδετες: πληθώρα ερευνών έχει δείξει ότι η καλή φυσική κατάσταση και η σωστή διατροφή, αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Αντίθετα, η περιορισμένη σωματική άσκηση μαζί με την παχυσαρκία και το κάπνισμα, είναι τρεις από τις κυριότερες αιτίες που ευνοούν την εμφάνισή του.

Τρία από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Γυναικών στην Ογκολογία – W4O Hellas, η Δρ. Ελένη Γαλάνη, Ογκολόγος Παθολόγος – Αν. Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής κλινικής Metropolitan Ηospital, η Δρ. Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας – Υπεύθυνη Ογκολογικής μονάδας Γεν. Νοσ. Πατρών Άγιος Ανδρέας και η Δρ. Αμάντα Ψυρρή, Αν. Καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας – Υπεύθυνη Ογκολογικού Τμήματος Αττικού Νοσοκομείου, επισήμαναν: “Για τις Γυναίκες στην Ογκολογία προτεραιότητα είναι η υποστήριξη, η ενημέρωση και η ουσιαστική κοινωνική προσφορά με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο. Mε γνώμονα αυτό, μέσα από μια σειρά δράσεων, εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, για την πρόληψη κατά του καρκίνου. Κατά συνέπεια, πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ipsen, μέσω της εξαιρετικά καινοτόμου ιδέας Ipsen In Motion, είναι αυτονόητα ευπρόσδεκτες. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και αποδεχόμαστε με χαρά την πρόσκληση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ασθενών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης