Από τον Δεκέμβριο του 2018, το Eyes of Light, με άξονα τη φωτογραφία, πραγματοποιεί συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Eyes of Light: Εστιάζοντας στη ζωή” θα γίνουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 20:00 στους Παλαιούς Φούρνους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν με τη μορφή εικαστικών εγκαταστάσεων, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βιωματικής-θεραπευτικής φωτογραφίας, που υλοποιούνται τους τελευταίους 4 μήνες στους συλλόγους υποστήριξης καρκινοπαθών Άλμα Ζωής και ΚΕΦΙ. Ειδικά σχεδιασμένες τεχνικές αυτο-έκφρασης και παιχνιδιού μέσω της φωτογραφίας ενθαρρύνουν τη συναισθηματική ευημερία και βοηθούν τους συμμετέχοντες να δουν τις προκλήσεις της νόσου με πιο θετική ματιά.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η δράση Survivors του ΚαρκίνουΤα Πρόσωπα της Ελπίδας, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο. Η δράση έφερε κοντά ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και καταξιωμένους φωτογράφους και οδήγησε σε μια σειρά πορτρέτων που αντανακλούν δύναμη και μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Λουκάς Βασιλικός, Θάλεια Γαλανοπούλου, Χάρης Κακαρούχας, Αθηνά Καζολέα, Δημήτρης Κοιλαλούς, Μάρω Κουρή, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Γιώργος Μουτάφης, Σωκράτης Μπαλταγιάννης, Άγγελος Μπαράι, Ορέστης Σεφέρογλου, Όλγα Τζίμου, Παύλος Φυσάκης, Παντελής Ζερβός.

Το Eyes of Light ένα κοινωνικο-πολιτιστικό έργο, πρωτοβουλία της Δήμητρας Ερμείδου και υποστηρίζεται από το START – Create Cultural Change. Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Εγκαίνια: Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ώρα 20.00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Παλαιοί Φούρνοι
Επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Ερμείδου, Δήμητρα Τσιαούσκογλου
Διάρκεια έκθεσης έως 24 Μαΐου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Κυρ-Παρ 10.00-21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eyesoflight.gr  info@eyesoflight.gr 

Facebook: EyesOfLightOfficial

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324. Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης